joi, 27 iunie 2013

SALSA DE ROSII

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

 
Salsa are avantajul de a fi considerata salata dar si sos deopotriva. O intalnim cel mai des langa PRINGLES DUKAN sau nachos din tarate de ovaz, dar merge perfect si cu peste sau alte carnuri la gratar.
 
INGREDIENTE:
4 rosii maricele
1 ardei iute
1 ceapa rosie mica
1/2 legatura patrunjel verde
2 lingurite suc lamaie
sare, piper
optional – cateva picaturi sos Tabasco


MOD DE PREPARARE:

Rosiile le taiem in sferturi, astfel incat sa le putem elimina semintele, apoi le taiem cubulete de aproximativ 5 mm si le punem intr-un bol.

Tocam ardeiul iute foarte fin, tocam si ceapa rosie cubulete, apoi patrunjelul verde cat mai marunt. Punem toate ingredientele in bolul cu rosii, adaugam sucul de lamaie, asezonam cu sare si piper proaspat macinat si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. 

Daca sosul nu este suficient de picant cateva picaturi de sos Tabasco vor rezolva problema…
Pastram salsa la rece o ora inainte de a servi, astfel inca sa se marineze bine toate ingredientele.


Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu