vineri, 5 iulie 2013

CIORBITA DE PERISOARE

Faza Croazieră (PV), Consolidare, Stabilizare definitivă



INGREDIENTE:

 -200 gr pulpa vită/vitel
-200 gr piept de pui
-2 morcovi
- ½ țelină
- 2 ardei
- 1 ceapă
- 2 lg pastă de roșii
- 1 iaurt (150-200 g)
- 1 ou întreg plus 2 gălbenușuri pentru dres
- sare, piper
- pătrunjel și mărăr verde


MOD DE PREPARARE:


Spălați legumele și le tăiați cubulețe. Puneți 2,5 l de apă în oală și adăugați legumele. Lăsați-le să fiarbă circa 25 minute. Între timp pregătiți carnea; o tocați și adăugați în același bol 1 ou, sare, piper și mărăr verde.

Amestecați din nou în blender pentru a omogeniza compoziția. Formați bile de circa 2-2,5 cm în diametru. Adăugați pasta de rosii si perișoarele peste legumele care fierb și lăsați mai departe să fiarbă pentru înca 25 minute (va dați seama când sunt fierte perișoarele).

Amestecăm gălbenușurile cu iaurtul. Tragem oala de pe foc și luăm câte puțină zeama din oală, și o turnăm peste galbenusuri, din aproape in aproape. Omogenizăm puțin câte puțin și apoi turnăm totul în oala de ciorbă.

Oprim focul, adăugăm mărărul și pătrunjelul tocat mărunt și lăsăm oala cu capacul pus ca să se întrepătrundă aromele.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu