luni, 8 iulie 2013

FRIPTURA DE CURCAN

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

 

INGREDIENTE: 


- 400 - 500 g piept de curcan dezosat
- 1 lgt de ulei de măsline 
- condimente (boia de ardei, sare, piper, busuioc, cimbru, rozmarin, fulgi de usturoi, oregano)

MOD DE PREPARARE:

 

Pieptul de curcan se spală și se pune în tavă.
Condimentele se pun într-un vas și se amestecă.
Daca nu doriti sa folosiți uleiul de măsline atunci folosiți în loc 1-2 linguri de supă de legume sau de curcan. Ungeți pieptul de curcan cu condimentele și dați la cuptor la 180°C pentru cel puțin 1 oră – 1 oră și 15 minute.
Scoateti-l din cuptor și acoperiți tava sau vasul cu folie de aluminu sau cu un capac pentru cel puțin 10 minute.
Se feliază și se consumă după cum am menționat la început. Condimentele aromează foarte bine carnea, iar faptul că acoperim vasul face friptura mai fragedă.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu