duminică, 28 iulie 2013

TORT CU CAFEA SI SCORTISOARA

Faza Croazieră , Consolidare, Stabilizare definitivă

INGREDIENTE
BLAT:
3 oua
-2 lg cu varf de amidon
-4-5 linguri indulcitor rezistent la gatit
- 1/2 lingurita scortisoara
- esenta de vanilie
-praf de sare
- ½ plic de praf de copt
CREMA:
-500 g quark
- 4 lg îndulcitor (sau după gust)
JELEU:
-3 foi de gelatină
- 75 ml cafea preparată
-  îndulcitor după gust

MOD DE PREPARARE:
Preparare BLAT: Se bat albusurile spuma tare impreuna cu putina sare. In alt bol amestecam galbenusurile cu indulcitorul si esenta de vanilie. Adaugam galbenusurile cate putin in spuma de albusuri si continuam sa mixam. Scoatem apoi mixerul si continuam cu lingura de lemn sau cu o spatula. Turnam in ploaie Maizena si amestecam in continuu sa nu se faca cocoloase. La sfarsit adaugam si praful de copt. 
Luam o tava medie o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitial.
  O introducem in cuptorul incins in prealabil la 180°C  si o lasam 10-15 minute (va uitati la culoarea acesteia).
Preparare CREMA: Punem cele 5 foi de gelatină la hidratat în apă la temperatura camerei. Quarkul și îndulcitorul le omogenizăm cu mixerul. Adăugăm esența de cafea și scorțișoara. Încălzim laptele puțin și dizolvăm în el gelatina hidratată anterior. Turnăm laptele cu gelatină peste quark și omogenizăm. Turnăm compoziția peste blat și o lăsăm deoparte (nu în frigider).
Preparare JELEU: Hidratăm cele 3 foi de gelatină  în apă la temperature camerei și apoi o dizolvăm în cei 75 ml de cafea preparată fierbinte (doar gelatine, apa în care ați hidratat-o o aruncați). Adăugăm îndulcitorul după gust și o turnăm peste cremă (tot în tava de silicon). Se lasă la rece cel puțin 1 oră, până se întărește gelatina.
Se consumă ca atare și se păstrează în frigider.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu