joi, 29 august 2013

Piept de pui indian cu sos

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


Ingrediente: 


1 piept de pui dezosat si fara piele
1 lingura patrunjel uscat
sare, piper, boia dulce, condimente (oregano, praf de usturoi, chilli)
1/2 ceapa mica
2 catei de usturoi
1/2 Activia Light (iaurt degresat) (pahar mic)
1 ceasca cu apa

 putin patrunjel verde tocat


Mod de Preparare: 



Se taie puiul in fasii groase de cam 1.5 cm, ceapa se taie rondele. Acestea se pun intr-o oala, impreuna cu toate condimentele mai sus enumerate, se amesteca bine sa patrunda totul in carnea de pui.

Se pune tigaia de teflon la incalzit si se pune puiul cu tot cu ceapa in tigaie ca sa se rumeneasca putin, la foc mic.


Cand primeste o crusta alba,  se toarna ceasca de apa peste pieptul de pui, se lasa acoperit, la "fiert" pana cand ramane putina apa doar. 
Cand a fiert complet, se adauga peste compozitie un mujdei format din 2 catei de usturoi pisati si frecati cu sare, amestecati cu iaurt.

Lasati inca 2-3 minute la foc mic, pana scade putin. 
Presaram peste o ploaie de patrunjel, se stinge focul si il lasam 5 minute cu capac peste.

Se serveste cald.
Bon apetit ! 

Sursa: aici 

marți, 27 august 2013

RACITURI DE PUI ( Piftie de pui )


Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


Racitura (sau piftia) e una dintre cele mai agreate retete de aperitive romanesti.  Varianta Dukan este o alternativa sanatoasa, usoara dar la fel de gustoasa ca si racitura clasica de porc: racitura de pui, cu un gust minunat.


Ingrediente:
-2 pulpe de pui ( fara pielita)
- 1 piept de pui
- apa ( se pune 1,5 L)
- sare, piper, cimbru
- 2 pliculete de gelatina Dr Oetker
- cimbru
- 1 foaie de dafin
- 9 catei usturoi

Pasi pentru executare: 

 Se pun la fiert pulpele si se adauga sare, piper, cinbru, foaia de dafin si 4 catei de usturoi intregi.

Supa ce scade apa ( cand ajunge sa fie cam 1 L si ceva) ,se scoate carnea, se desface de pe oase si se aseaza in vasul in care vom pune racitura.

In zeama ramasa se mai pun 5 catei de usturoi pisati .

Plicurile de gelatina se dizolva in putina apa rece si se tin cateva minute in alt vas cu apa calda la bain marie pana se dizolva gelatina. Apoi se adauga la zeama pentru racitura.

Se amesteca bine si se strecoara peste fasiile de carne din vas.

Se lasa la racit,apoi se pune in frigider.


Se intareste numai in frigider, nu la temperatura camerei.

Se poate servi cu mustar (care nu contine zahar ), boia.


Pofta mare!

luni, 26 august 2013

Supa Crema de Ciuperci II (champignon)

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

   

INGREDIENTE:

 Impartiti cu cei dragi, sau pt 2 zile de PV, pt ca are in compozitie 2 lg de ulei de masline - tolerat 1lg/zi

350-400 g ciuperci champignon

1 morcov mic

1 ceapa mare

1/2 telina mica

1 pastarnac /patrunjel

1 l supa (de legume, pui sau chiar apa)
 
2 linguri ulei de masline

sare

piper alb

150 ml crema de branza 0,2% (Lacteea, Exquisa, Ehrmann, etc)

1 lingura amidon

  
MOD DE PREPARARE: 

Calim ceapa tocata marunt in uleiul de masline. Cand aceasta incepe sa se caleasca, adaugam morcovul, pastarnacul si telina rase prin razatoarea mica. 

Le perpelim impreuna pret de cateva minute, apoi punem si ciupercile taiate felii subtirele (gen lame). Pastram cateva felii de ciuperci calite pentru a decora supa din castron, cand servim.  

Dupa ce s-au calit toate, turnam supa si lasam sa fiarba la foc mic, pana se fierb toate legumele. Adaugam sare si piper alb, dupa gust. 

Oprim focul, lasam putin sa se raceasca si incorporam treptat crema de branza amestecata cu amidon, amestec pe care l-am diluat inainte cu un polonic de supa.

Pentru a avea consistenta unei creme vom mixa supa cu ajutorul unui blender vertical.

O servim fierbinte, cu crutoane de paine Dukan (cu aroma de usturoi, ar fi perfecte - putem folosi fulgi sau praf de usturoi).

Decoram supa cu feliile de ciuperci prajite si patrunjel verde.

Pofta buna!

duminică, 25 august 2013

Tocanita de ciuperci




Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

 


Ingrediente: 



- 500 gr. ciuperci champignon
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 1 cutie de 400 gr. de rosii in suc de rosii - 3 cepe mici
- sare, piper, boia dulce 

 

Mod de Preparare:



- am curatat ceapa, am spalat-o, am tocat-o marunt si am inabusit-o intr-un vas antiaderent cu putina apa fierbinte, cu putina boia dulce


- am curatat ciupercile, le-am clatit si le-am taiat felii; le-am adaugat langa ceapa si le-am inabusit pentru vreo 2-3 minute


- am adaugat conserva de rosii si 400 de ml. de apa si am lasat tocanita sa fiarba la foc mic pentru 30 de minute

 
- am spalat si am tocat fin patrunjelul si mararul si am adaugat verdeata la tocanita.
Se serveste calda, cu mamaliguta dukan, proteine pure la gratar, grill.
Pofta buna!

joi, 22 august 2013

Rulada Regala din Piept de Pui


Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


Rulada din piept de pui este o reteta simpla si rapida, ideala pentru pranz sau cina.

 

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat (cca 500-600 g)
  • 4 oua
  • 5-6 felii subtiri de sunca de Praga/prosciutto cotto
  • 4-5 linguri vin alb
  • 3-4 linguri apa
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita mix condimente
  • 1 lingura ulei de masline
  • sfoara de bucatarie 

 

Mod de preparare:

Spargem ouale intr-un vas, adaugam sare si piper, si le batem cu o furculita sau un tel. Cand facem omleta si daca o vrem pufoasa si aerisita, nu trebuie sa batem ouale foarte mult, ci doar pana cand se omogenizeaza complet.


 Ungem, o tigaie teflonata de cca 26 cm diametru, omleta nu trebuie sa fie foarte groasa), cu putin ulei de masline si o punem pe foc mic. Cand s-a incins, adaugam ouale si acoperim imediat tigaia cu capac. Dupa 3-4 minute, o intoarcem cu grija pe cealalta parte si o mai prajim pentru inca 2-3 minute.


O scoatem pe o farfurie si o lasam sa se raceasca.

Spalam pieptul de pui, il stergem cu hartie absorbanta de bucatarie si il desfacem pe orizontala in doua parti (il lasam prins la unul dintre capete).  Ca sa fac o comparatie pentru cei care nu sunt foarte obisnuiti cu acest procedeu, pieptul de pui trebuie sa arate ca o carte deschisa dupa ce-l taiem.

Il asezam intre doua bucati de  hartie de copt si il “intindem” cu ajutorul facaletului intr-o “foaie” de cca 2 cm grosime.

Asezam omleta pe intreaga suprafata a ruladei, apoi feliile de sunca. Cu cat feliile vor fi mai subtiri taiate, cu atat se va ondula mai mult in timpul coacerii, iar aspectul final va fi mai atragator.

Daca doriti, puteti pune cateva felii de cascaval light (CONSOLIDARE SI STABILIZARE DEFINITIVA doar)subtiri intre omleta si sunca.


Rulam rulada, apoi o legam cu sfoara de bucatarie.

Tapetam o forma de chec de cca 20 cm lungime cu hartie de copt trecuta prin apa si stoarsa foarte bine si asezam rulada in forma.


Adaugam vinul alb amestecata cu apa, apoi o pudram cu mixul de mirodenii si o stropim cu ulei de masline.

Coacem rulada de pui in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 de minute. Din cand in cand, o ungem cu sosul format in forma.

Daca se formeaza prea mult sos in forma, il scurgem si apoi mai lasam rulada inca 5-10 minute la cuptor.


Il putem servi ca atare, sau cu legume/salate de cruditati pentru zilele de PV.

Pofta buna!