joi, 26 septembrie 2013

Pasca Dukan - Laura Adamache

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Pasca Dukan - prezentare sectiune

Ingrediente –  (forma rotunda de 20 cm)

  • 4 oua medii
  • 80 g indulcitor praf xylitol/stevia
  • 425 g quark degresat/branza de vaci degresata
  • 125 g iaurt natural degresat
  • 50 g amidon de porumb
  • 25 g gluten
  • 1 lamaie mare (doar coaja)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare

  • Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile, amestecate cu indulcitorul, pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.

  • Intr-un vas separat, mixam albusurile amestecate cu un varf de cutit cu sare, pana obtinem o spuma ferma.
  • In galbenusurile mixate, incorporam cu grija, branza quark foarte bine scursa si iaurtul.
  • Amestecam amidonul, glutenul si praful de copt si le cernem. Incorporam mixul de amidon si gluten in compozitia de galbenusuri si amestecam cu grija, de jos in sus.
  • Adaugam albusurile mixate in aluatul format si le amestecam cu grija, de jos in sus. La sfarsit, adaugam coaja de lamaie rasa. Vom obtine un aluat pufos si foarte parfumat.
  • Tapetam forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa si ulterior stoarsa foarte bine. Adaugam aluatul si il nivelam cu grija.
  • Coacem pasca in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 40-45 de minute. Daca pasca se rumeneste prea mult, acoperim forma cu o folie de aluminiu, dupa primele 20-25 de minute. 
  • Dupa ce s-a copt, scoatem forma din cuptor, lasam pasca sa se racesca in forma (cca 5 minute), apoi o rasturnam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet.
  • O servim pudrata cu indulcitor.
Va sfatuiesc ca dupa ce pasca s-a racit complet, sa o puneti in frigider pana a doua zi. Feliile se taie mult mai frumos iar gustul este mult mai parfumat.

Daca pasca se lasa putin dupa ce o scoateti din cuptor, o rasturnati pe un gratar sau chiar pe o farfurie si o lasati sa se raceasca in aceasta pozitie. In acest fel, isi va recapata forma.


 

luni, 23 septembrie 2013

Prajitura FESTIVA Romburi cu lapte


Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


 

Ingrediente:

Foi: 

6 oua 

9 linguri tarate de ovaz 

9 linguri indulcitor 

3 linguri cacao 

3 linguri amidon 

1 plic praf de copt 

esenta de fistic/migdale/visine - dupa preferinta


Crema: 

500 ml lapte 

un plic budinca de vanilie sau frisca 

3-4 linguri indulcitor 

250 gr. crema de branza 


Sirop: 

50 ml apa 

2 linguri indulcitor 

3 linguri Cinzano sau orice vin dulce(optional)

Topping: 

Nutella Dukan topita.


Mod de Preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 gr. Cantitatile pentru blat se impart in 3: vom avea pentru o foaie - 2 oua, 3 linguri tarate de ovaz, 3 linguri indulcitor, 1 lingura cacao,  1 lingura amidon, 1/3 plic praf de copt, esenta de vanilie. Intr-un castron amestecam faina cu indulcitor, amidon si praf de copt.

 Adaugam pe rand ouale si amestecam bine. La final punem esenta .
Intr-o tava neaderenta intindem un start subtire in aceasta compozitie. 

Daca e greu de manevrat umeziti putin lingura cu care intindeti compozitia. Foaia se coace cca. 20 de min. cand este gata se scoate si se lasa la racit. 

La fel se procedeaza si cu celelalte 2 foi. Pentru crema, preparam budinca conform instructiunilor de pe plic adaugand indulcitor. 
Se lasa la racit apoi se amesteca cu crema de branza. Se mixeaza bine pana ce obtinem o crema fina. 
Intr-un ibric punem la incalzit apa cu vinul/Cinzano si indulcitor. Cu acest sirop imbibam foile pe masura ce asamblam prajitura.
Asamblarea se face astfel - alternam in straturi foile peste care punem crema. 

Vom termina cu un strat de crema.  
Prajitura o putem pudra cu cacao. Se pastreaza mai multe zile la frigider.
Se seveste cu pofta!
  Toate drepturile de autor - sursei mele de inspiratie dragi: Hera