vineri, 14 februarie 2014

MIDII CU SOS CREMOS SI SOFRAN

Faza Croazieră , Consolidare, Stabilizare definitivă




INGREDIENTE:

500 g midii
2 linguri vin alb
1 legatura patrunjel
1 ceapa mica tocata marunt
1 catel usturoi tocat marunt
2 lg ulei de masline
20 ml supa legume
1 g sofran
100 ml crema de branza Ehrmann 0,2%
1 galbenus de ou
sare, piper

MOD DE PREPARARE:

 Pentru inceput spalam foarte bine midiile sub jet de apa rece.
Le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite cu 2 linguri vin alb si patrunjel verde.
Punem capacul si lasam sa fiarba 5 minute la foc mare. Dupa acest interval luam de pe foc, scoatem midiile din apa, le desfacem si pastram jumatatile in care in care raman midiile. Le vom aranja intr-un vas si le lasam la caldura mica, constanta, putin sa astepte pregatirea sosului. (spre exemplu cuptor la 100°C cu usa deschisa pe jumatate, sau la bain marin).
Punem ceapa la calit in uleiul de masline. Cand aceasta este sticloasa si moale adaugam usturoiul tocat.
Calim putin si usturoiul, apoi stingem cu supa de legume si adaugam sofranul.
Lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam galbenusul batut cu crema de branza
Lasam pe foc inca putin (maxim 1 minut) apoi luam sosul de pe foc si il turnam peste midii. Putem sa il strecuram, sa nu contina ceapa si usturoi daca vrem sa arate ca un sos mai delicat.
Presaram parunjel verde proaspat tocat si servim imediat.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu