joi, 13 februarie 2014

RONDELE DE SOMON CU GLAZURA

Faza Croazieră , Consolidare, Stabilizare definitivă


INGREDIENTE:


2 rondele maricele somon afumat
2 linguri ulei masline
sucul si coaja de la 1 lamaie
1/2 lingurita ghimbir proaspat ras (optional)
1 lingura indulcitor
1 lingura mustar cu boabe
sare de mare rasnita
piper praspat macinat

MOD DE PREPARARE:

Punem somonul intr-un vas termorezistent.
Amestecam intr-un bol coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie, uleiul de masline, ghimbirul ras, indulcitorul si mustarul cu boabe.
Ungem somonul cu acestea, apoi il condimentam cu sare de mare si piper proaspat macinat.
Dam vasul la cuptor, pe setarea de copt din partea de sus, la 210 °C pentru 15-20 minute, controland dupa 15 minute daca este auriu si ferm cand il apasam cu furculita. Punem vasul in cuptor pe randul cel mai ridicat. Daca este gata dupa 15 minute inchidem focul si il lasam la caldura pana asamblam farfuria, mutand vasul catre mijlocul cuptorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu