luni, 3 februarie 2014

TOCANITA DE VITEL

 Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

INGREDIENTE:

300 gr carne de vitel (dar puteti folosi si vita)
4 rosii cherry
100 g ciuperci champignon
2 cepe medii
1 lingurita ulei de masline
150 gr suc de rosii
2 catei de usturoi
1 cana apa calda
sare, piper

verdeata pentru decor

 

MOD DE PREPARARE:

Taiem carnea in patratele.

Intr-o cratita, pe foc mic, incingem 1 lingurita de ulei de masline, adaugam carnea de vita si o calim aproximativ 5-6 minute sau pana cand isi schimba culoarea.

Apoi adaugam cepele, taiata in felii foarte subtiri, rosiile chery taiate in 4 si catei de usturoi tocati marunt.

Dupa ce ceapa s-a inmuiat, stngem cu o cana cu apa calda.

Acoperim cratita cu un capac si lasam tocanita sa fiarba, pe foc mic, pana cand carnea este patrunsa.
Mai adaugam apa din cand in cand, in cazul in care sosul scade prea mult.

Inainte cu 20 de minute de a stinge focul, adaugam ciupercile champignon,  taiate in 2-3 depinzand de marimea ciupercii.

Amestecam bine, acoperim cratita cu capac si mai lasam tocanita pe foc mic pana cand ciupercile sunt si ele patrunse, apoi adaugam sucul de rosii si mai fierbem 5 minute.

Saram si piperam dupa gust, iar dupa ce punem in farfurie, putem orna cu patrunjel verde.

Servim tocanita cu o mamaliguta Dukan delicioasa sau/si cu Varza Rosie Calita, cum am optat eu!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu