miercuri, 12 martie 2014

OUA SCOTIENE / CHIFTELE UMPLUTE CU OU

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

INGREDIENTE:

6 oua fierte – de consistenta tare
500 g carne tocata (eu am folosit vita si curcan in cantitati egale)
1 lingura amidon rasa
1 lingura patrunjel tocat
2 oua crude
1/2 legatura patrunjel verde
4 linguri tarate de ovaz nerasnitate
sare, piper
2 linguri ulei de masline pentru prajit

MOD DE PREPARARE:


Carnea tocata o amestecam cu un ou crud, amidonul, 1 lingura de tarate de ovaz si patrunjel verde, proaspat tocat. Asezonam cu sare si piper, in functie de gusturi si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Ouale decojite le imbracam cu compozitia de mai sus, le dam printr-un ou batut, apoi le tavalim prin  tarate de ovaz.

Le prajim intr-o tigaie antiaderenta in care am incins bine uleiul, pana se rumenesc pe toate partile.

Le scoatem din tigaie.

Servim ouale scotiene (chiftelutele umplute cu oua) atat calde, cat si reci.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu