luni, 19 ianuarie 2015

SALATA DE VINETE

 Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă 

Salata de vinete "atunci coapte" este preferata mea in sezonul cald. Oscilez intre pregatita simplu: cu ulei de parafina si ceapa, dar si cu maioneza Dukan. Din lipsa de timp, le-am copt  in cuptor (le intep putin cu furculita, sa nu pocneasca si sub gratar pun o tava, in care se aduna lichidul, sa nu patez cuptorul, pentru ca se curata destul de greu), sau le puteti coace si pe focul de la aragaz.

INGREDIENTE:

1/2 kg vinete
ulei de masline/ulei de parafina
1 ceapa mica alba/rosie dupa preferinte
sare dupa gust

MO DE PREPARARE:

Pentru inceput coacem vinetele si le curatam de coaja dupa ce se racesc.

Le lasam sa se scurga pe un tocator, inclinat, astfel incat lichidul din vinete sa se scurga, sa nu ramana in ele pentru a nu avea gust amar.

Tocam vinetele pe tocator sau la mixer. Adaugam sare dupa gust si ulei.

La sfarsit amestecam cu ceapa curatata si tocata cat mai mic, sau data prin razuitoare si stoarsa. Vom amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Putem servi salata de vinete cu rosii sau cu salata de ardei copti.

Pofta buna!

Branza topita Dukan

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

In cautarea unui sortiment de branza diferit fata de clasica branza de vaci, compatibil totusi cu Dukan, exista pe site-urile germane urmatoarea reteta traditionala de branza fiarta, pe care am adaptat-o pentru regimul nostru.
INGREDIENTE:  
500 gr. branza cottage (granulata) foarte bine scursa
1 lingurita Bicarbonat alimentar
1 galbenus ou
sare
100 ml lapte degresat 

MOD DE PREPARARE:
Se amesteca branza de vaci cu bicarbonatul si se lasa cam 3 ore, pana cand compozitia devine sticloasa. Se mai amesteca pentru omogenizare din cand in cand.

Se adauga galbenusul si sarea in compozitie si se pune la foc foarte mic.

Atentie: se va folosi fie o oala speciala de fiert laptele sau pe bain marie, altfel se prinde.

Se adauga laptele, altfel compozitia va fi prea groasa si nu putem amesteca.

Se fierbe cam 10 minute, amestecand, pana cand compozitia devine ca o budinca de vanilie.

Daca observati ca au ramas bulgari de la branza de vaci, bagati mixerul!

Se pot adauga diferite condimente: chimen, boia, sau se lasa ca atare.

Se toarna compozitia intr-o forma de plastic.

Se lasa la racit, de preferat peste noapte in frigider si voila!

Vom obtine o branza topita excelenta care poate fi pusa peste un snitel dukan la cuptor sau intr-un gordon bleu sau poate fi consumata ca atare langa o rosie, pizza sau intinsa pe o feliuta de paine dukan.

Pofta BUNA!